Dne 16.února 2019 se bude konat MICHALOVICKOMALÍČSKÝ MASOPUST

KAPESNÍ PRŮVODCE ÚČASTNÍKA Michalovickomalíčského masopustu 2019

Velevážené dámy, velevážení páni, milé děti, velectěné masky a případní pozorující z řad místních či přespolních. Letos máme šesté výročí masopustu, 16. února projdeme naše krásné vesničky Michalovice, Knoblošku a Malíč.

Pro ty co si myslí, že to co čtou, je vůbec nezajímá, tak prosím, aby tuto stránku hned nezavírali, ale aby postupovali podle následujících pokynů bodem A. Vyhnou se tak nejen problémům s úřady a masopustním průvodem, ale zachovají si i stávající hladinu cholesterolu a adrenalinu v krvi. Ti co si myslí, že to co čtete, Vás zaujalo, tak prosím pokračujte ve čtení bodem B.

A – NEMÁM RÁD MASOPUST, JAK MÁM POSTUPOVAT:

  • V žádném případě nevycházejte z domu a ani nikam neodjíždějte.
  • Označte viditelně svůj dům (např. zatlučená okna a dveře) aby procházející průvod věděl, že se u Vás nemá zastavit.
  • Pokud si nechcete masky a čumily rozzlobit úplně, připravte pro ně i přes svůj odpor k masopustu, malé pohoštění. Vítána jsou mastná jídla jako koblihy, kachna, uzené atd. Dále připravte něco dobrého na zapití této mastnoty. Protože, jak říká starodávné přísloví nejhorší je hladová a žíznivá maska.
  • Už dál nečtěte. Je to zbytečné. Roztrhejte tento papír na malé kousky a smíchejte s 0,5 l vlažného mléka, přidejte 2 žloutky, lžíci cukru a 5 dkg mouky. Vše vložte do předem předehřáté trouby a nechejte péct 3-4 hodiny.
  • Pokud se Vám tento pokrm podařil dobře upéct, tak buďte rádi. Mohlo se stát něco horšího. Příště nevěřte hloupostem a raději se vydejte s námi do průvodu.

 

B – CHCI SE ZUČASTNIT MASOPUSTU, JAK MÁM POSTUPOVAT

  • Čtěte velmi pozorně.
  • Zde uvedené informace se Vám budou určitě hodit, abyste se při MichalovickoMalíčském masopustním reji necítili bezradní a překvapeni z toho co uvidíte a uslyšíte.

Pokud nemáte na tuto věc žádný názor, tak můžete klidně bez obav o své duševní zdraví pokračovat ve čtení. Neboť 11 z 10 psychiatrů doporučuje se alespoň na jeden den v roce stát bláznem, maskou nebo alespoň pobaveným čumilem.

  • Pokud chcete, aby vás masky obšťastnily svojí návštěvou, označte viditelně svoje domy, nebo máváním přivítejte průvod masek. Pokud budete chtít označit svůj dům, fantazii se meze nekladou. Pokud zvolíte variantu máváním, použijte osvědčené papírové mávátko nebo bílý šátek. Případně můžete použít také frkačku nebo cinkání štamprlat, abyste průvod upozornili také zvukovým znamením, pokud by Vás omylem přehlédl.
  • Na uvítanou masek je dobré připravit si něco chutného k zakousnutí (malá nápověda pro ty co nevědí – různé pečené pochoutky sladké, slané, nebo i maso. Záleží na vás, čím se chcete pochlubit. Dále připravte něco dobrého na zapití této dobroty. Myslete také na to, že mezi maskami budou také děti, připravte něco na zub i pro ně.
  • Poté si budete moci společně s maskami zatančit v kolečku, aby se vás drželo po celý rok štěstí a dobrá nálada.
  • Pokud se chcete zúčastnit průvodu sraz masek ve 13:00 hod. před budovou OÚ MICHALOVICE

Takto půjde průvod masek za doprovodu hudby dům od domu.

UPOZORNĚNÍ PRO MAŠKARY: Protože se budeme, v některých místech pohybovat po zablácených cestách, dbejte na svoji bezpečnost. Obujte si vhodnou obuv. Zcela nevhodné jsou jakékoliv lodičky nebo dokonce jehly. Dále prosíme všechny majitelé pejsků, aby své čtyřnohé miláčky připravili na možný lavinový zásah. Tak prosíme, aby překontrolovali úplnost jejich výstroje, hlavně soudky s rumem. Děkujeme.

POJĎME A POBLÁZNĚME CELÉ MICHALOVICE – KNOBLOŠKU – MALÍČ!!!!!